Goede doel 2018

Villa Joep

De stichting Villa Joep heeft ten doel het vergroten van de overlevingskansen van kinderen die getroffen zijn door Neuroblastoom kinderkanker.

Neuroblastoom is een van de meest agressieve vormen van kanker die kinderen kan treffen. Jaarlijks krijgen 25 tot 30 kinderen in Nederland de diagnose neuroblastoom. In meer dan de helft van de gevallen gaat het om hoog risico neuroblastoom. 65 tot 70 procent van de kinderen met de zwaarste vorm overleeft het niet, een somber en oneerlijk perspectief.

Het gevecht tegen neuroblastoom is een onzekere en lange weg, voor de patiëntjes en hun families en voor de onderzoekers die werken aan genezing. Villa Joep stopt pas als er een levensreddende therapie is tegen neuroblastoom. Dat moment komt langzaam dichterbij, de kennis over de oorzaken en effectieve behandeling groeit met de dag.

Samen kunnen we het onderzoek naar neuroblastoom versnellen en de kans op genezing vergroten. Doe mee met Villa Joep. Wij geven kinderen weer een toekomst.

De belofte aan Joep
Villa Joep is gestart als belofte aan de toen vierjarige Joep. Voor zijn overlijden beloofden zijn ouders hem alles op alles te zetten om genezing van neuroblastoom mogelijk te maken. Die belofte uit 2003 is uitgegroeid tot een professionele organisatie die geld inzamelt om het internationale onderzoek naar neuroblastoom te versnellen en de kans op genezing te vergroten. Lees meer, over Joep en de vele andereHelden.