Nieuwsbericht

Axia Kuitenbijtersrun 2018 was fantastisch!

Geschreven op: 28-10-2018

Axia Kuitenbijtersrun sfeervol verlopen

De tweede editie van de Axia Kuitenbijtersrun die plaatsvond in de nacht van 27 en 28 oktober is bijzonder sfeervol verlopen. Vele lopers trotseerden de kou en stonden enthousiast aan de start bij Olympus ’70. Zowel hardlopers als wandelaars liepen ronden van 3 kilometer over het verlichte parcours dat leidde over de fietsersbrug en de Snelbinder. Toen de klok een uur werd teruggezet passeerden zij nog eenmaal de finish, waarna hen een heerlijke kop Axia soep stond te wachten en een gezellig optreden van Westlandse volkszanger Koos Janssen.

Winnaars

De meeste ronden in de snelste tijd werden gelopen door Sjoerd van Marrewijk bij de heren en Joke Immerzeel bij de dames. Sjoerd voltooide 6 ronden in 0:04:18. Hij werd gevolgd door de winnaara van de eerste editie, Maarten Bakker, die 6 ronden liep in 0:05:40 en Samir Amghar met 6 ronden in 0:05:55. Immerzeel liep 5 ronden in 0:09:31. Lynn van Toledo wist haar overwinning van vorig jaar niet te prolongeren. Zij werd tweede in een tijd van 0:10:37 waarin ze eveneens 5 ronden voltooide. Rianne Boelens nam de derde prijs in ontvangst na 5 ronden in 0:13:04. Deze fabelachtige tijden werden gerealiseerd dankzij het ingaan van de zomertijd, waardoor het eerste uur van hun inspanningen kwam te vervallen. De winnaars ontvingen een cadeaubon van Zier Running en een schitterende orchidee. Alle deelnemers kregen een hiellampje en een shaker met snoeptomaatjes mee naar huis.

 

Villa Joep

Deelnemers, vrijwilligers en sponsors doneerden bedragen ten bate van Villa Joep. Tijdens het evenement werd de mascotte van Villa Joep volleding uitverkocht. Het eindbedrag, dat naar een eerste voorlopige schatting ruimschoots de 2.000 euro overschrijdt, zal op een later moment overhandigd worden aan een ambassadeur van Villa Joep.

De organisatie kijkt met genoegen terug op deze succesvolle tweede editie van de Axia Kuitenbijtersrun en bedankt alle deelnemers, sponsors en vrijwilligers voor hun tomeloze inzet om deze run tot een grandioos succes te maken!

Terug naar Nieuws